Грешка која може многу да ве чинaт на Вибер

Недела, 11 Ное 2018 | Прочитано 1,976 пати.

Вибер денес стана широко распространета апликација, а ја користат милијарда луѓе во сите краеви на планетата.


Но, не е се така сјајно кога станува збор за оваа апликација.


Дали знаете дека пораките кои ги испраќате на Вибер и повиците кои ги правите користејќи ја оваа мрежа, може лесно да бидат прислушувани, но и украдени.


На интернет постојат бесплатни програми кои се создадени за такво нешто.


Затоа, голема грешка е да се откријат личните податоци и информации, кои би требало да бидат тајни и достапни само за најблиските.


Затоа, Вибер користете го само за размена на основи информации додека за сериозни разговори користете други начини.

[назад]
loading...
Коментари