Убедливо најбрзиот автомобил за погребални услуги

Среда, 20 Ное 2013 | Прочитано 694 пати.

Еве нешто што не гледаме често... неверојатвно брз автомобил со агресивен изглед, кој е дело на тјунинг куќата AMS Performance.


Овој драгстер под хаубата има не помалку од 1000кс, до стотка забрзува за 3 секунди, а главна карактеристика е тоа што се работи за автомобил за погребални услуги.


Наречен AMS Madness, заснован е на Chevrolet Caprice - гробарската верзија од 1996 година, а се придвижува со GM 6,0 литарски V8 мотор.


  

[назад]
loading...
Коментари