Зошто не треба да се расправате со идиоти?

Среда, 20 Ное 2013 | Прочитано 727 пати.

Колку пати сте се нашле во ситуација да сте 100% сигурни во нешто, но сепак да бидете натерани да помислите другачие?


Во некои расправии понекогаш не треба да се навлегува. Докажувањето дека сте во право не е секогаш најдобар избор.


И запамтете ја добро познатата реченица на Марк Твеин – „Никогаш не се препирајте со глупави луѓе. Прво ќе ве спуштат на нивно ниво, а потоа ќе победат од искуство.“


А ова видео е уште еден доказ за вакво нешто.


[назад]
loading...
Коментари